آرشيو

لينکستان

ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کمیته جهت یابی استان فارس و آدرس jahatyabifars.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب وبلاگ


آپلود فايل


آپلود عکس فایل

 


GPS چیست؟

 

 

gps موقيت ياب ميباشد يعني بر روي صفحه ديجيتالي كه دارد هر لحظه توسط ماهواره به شما نشان ميدهد كه در كجا ايستاده ايد حتي اگر در كوه جنگل ويا دريا باشيد شما با زدن دكمه go ميتوانيد حركت كنيد تمام حركت شما بر روي اين صفحه ثبت و ظبط ميشود شما حين حركت ميتوانيد هر نقطه را ثبت كنيد چه در دريا باشد وچه در كوه حال در مسير برگشت نيز شما ميتوانيد هم از مسير ميانبر كه جي پي اس به شما نشان ميدهد استفاده كنيد هم به هر نقطه ايي كه خودتان ثبت كرديد حركت كنيد.
 ما برخي از جي پي اسها را به شما معرفي نموده ايم كه در ميان آنها برخي قابليت كاركردن در ايران را ندارد و برخي با دارا بودن قابليت كار كرد به زودي از رده خارج ميشوند واز كار ميفتند از جمله جي پي اسهايي كه در ايران بيشترين طرفدار را دارد Garmin12و Extrax vista ميباشد كه هر دو قابليت خوبي را دارا ميباشند .ادامه دارد..... Fish finder ماهي ياب اين وسله نيز هم كاربرد عمومي دارد و هم كاربرد بسزايي در صيادي ماهي ياب نيز با اتصال به آب دريا يا رودخانه ميتواند ماهي هاي بالاي پانزده سانتي متر را در صفحه نشان دهد همچنين دما وفاصله ماهي را در عمق نشان ميدهد فيش فايندر هاي حرفه ايي نيز وجود دارد كه ماهي هاي كوچكتر از پانزده سانت را نشان ميدهد صيادان با اين وسيله ميتوانند راندمان كار صيادي را بسيار بالا ببرند
.

 



 

GPS چگونه کار می کند

 

 

24 ماهواره که دور زمین در گردش هستند سیستم محل یابی جهانی (Global Positioning Systems)، بک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد.

خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آوردنگان این سیستم، هیچ حق اشتراکی برای کاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن رایگان است.

GPS چگونه کار می کند؟
ماهواره های این سیستم، در مداراتی دقیق هر روز 2 بار بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می کنند. گیرنده های GPS این اطلاعات را دریافت کرده و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را نسبت به زمین محاسبه می کنند. در واقع گیرنده زمان ارسال سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می کند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد. حال این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تکرا

 

ر می کند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز، معین می کند.

گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی نیازمند است. با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطاعات مفید دیگر، می نماید.

ماهواره های GPS

صفحه GPS 24 عدد ماهواره GPS در مدارهایی بفاصله 24000 هزار مایل از سطح دریا گردش می کنند. هر ماهواره دقیقا طی 12 ساعت یک دور کامل بدور زمین می گردد. سرعت هریک 7000 مایل بر ساعت است. این ماهواره ها نیروی خود را از خورشید تامین می کنند. همچنین باتری هایی نیز برای زمانهای خورشید گرفتگی و یا مواقعی که در سایه زمین حرکت می کنند بهمراه دارند. راکتهای کوچکی نیز ماهواره ها را در مسیر صحیح نگاه می دارد. به این ماهواره ها NAVSTAR نیز گفته می شود.

در اینجا به برخی مشخصه های جالب این سیستم اشاره می کنیم:

• اولین ماهواره GPS در سال 1978 یعنی حدود 35 سال پیش در مدار زمین قرار گرفت.
• در سال 1994 شبکه 24 عددی NAVSTAR تکمیل گردید.
• عمر هر ماهواره حدود 10 سال است که پس از آن جایگزین می گردد.
• هر ماهواره حدود 2000 پاوند وزن دارد و طول باتری های خورشیدی آن 5.5 متر است.
• انرژی مصرفی هر ماهواره، کمتر از 50 وات است.

گیرنده GPS
بسته به نوع مصرف و بودجه می توانید از طیف وسیع گیرنده های GPS بهره ببرید. همچنین، باید از در دسترس بودن نقشه مناسب و بروزجهت ناحیه مورد استفاده تان، اطمینان حاصل کنید. امروزه بهای گیرنده های GPS بطور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و هم اکنون در کشور ما با بهایی معادل یک عدد گوشی متوسط موبایل نیز می توان گیرنده GPS تهیه کرد. در کشورهای توسعه یافته از این سیستم جهت کمک به راهبری خودرو، کشتی و انواع وسایل نقلیه بهره گیری می شود.


هر چه نقشه های منطقه ای که در حافظه گیرنده بارگذاری می شود دقیق تر باشد، سرویسهایی که از GPS می توان دریافت داشت نیز ارتقا می یابد. برای مثال، می توان از GPS مسیر نزدیکنرین پمپ بنزین، تعمیرگاه و یا ایستگاه قطار را سوال نمود و مسیر پیشنهادی را دنبال کرد. دقت مکانیابی این سیستم در حد چند متر می باشد، که بسته به کیفیت گیرنده تغییر می کند. از سیستم محلیابی جهانی می توان در کارههایی چون نقشه برداری و مساحی، پروژه های عمرانی، کوهنوردی، کایت سواری، سفر در مناطق ناشناخته، کشتی رانی و قایقرانی، عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زمینلرزه و هر فعالیت دیگر که نیازمند محلیابی باشد، بهره برد.

هر کس که بخواهد بداند کجاست و بکجا می رود به این سیستم نیازمند است، با توجه به نزول شدید بهای گیرنده های این سیستم، و افزایش امکانات آنها، این تکنولوژی در آینده نزدیک بیش از پیش در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.

 


 


 

 
سيستم موقعيت يابي جهاني (GPS)

 


 

اين آخرين مدل موقعيت يابي در خشکي و آب است در اين مدل بعضي از عملکردهاي اضافي قطب نما را حذف کردند. (اين عملکردها موقعيت شما را از طريق کاربر traingalation و موقعيت bearing مرتبط با ترکيب در روي نقشه توپوگرافي نشان ميدهد. م) مدل GPS کامپيوتر کوچکي است که ميتواند اطلاعات مسير خود را در آن ثبت کنيد. اين دستگاه براي بازگشت مجدد به مسير به شما کمک ميکند يا مسير و جهت را مشخص ميکند.

 

با فشار دکه شناسايي مدل GPS، طول و عرض جغرافيايي را تا 328 فوت (m9/99) به شما نشان ميدهد. اين مدل سيگنالهاي ماهواره اي نوستار 24 (راهنماي ارتش آمريکا) را دريافت ميکند.

 

براي موقعيت يابي، مدل GPSبايد سيگنالهاي حداقل سه مدار ماهواره اي را دريافت کند. دقت و صحت مدل GPSمحدود شده است. انتقال سيگنال براي GPSعمومي کمتر از دقت GPSنظامي است. با باتري کار ميکند و عملکرد آن محدود است. در نوک کوه و ته دره و فضاي بسته کار نميکند.

 

قطب نماي سيلوا مدلي از GPSاست.

 

قبل از اينکه از اتومبيل دور شويد موقعيت اتومبيل را به نام ماشين من وارد GPSکنيد. موقعيت ماشين در حافظه GPSضبط و بررسي ميشود. حالا شما ميتوانيد به پياده روي و گردش برويد. عصر همان روز ميتوانيد کمپ را برپا کنيد و موقعيت کمپ را به نام موقعيت 1 وارد GPSکنيد.

 

روز بعد شما از کمپ خارج شده و به گردش خود ادامه دهيد. عصر همان روز زمان برگشت به کمپ موقعيت 1 را به GPSوارد کنيد و بر روي LCDمسير کمپ را به شما نشان ميدهد. روز بعد شما ميخواهيد به ماشين خود برگرديد بنابراين کلمه ماشين من را وارد GPSکرده و GPSبر روي مانيتور، مسير برگشت به سمت شمال را نشان ميدهد.

 

GPSسيلوا امکان نمايش 79 مکان مختلف را دارد.

 

براي بازگشت، جاي اتومبيل را بپرسيد. جايي که بايد آن را دنبال کنيد به شما ميگويد.

 

ساختار قطب نماي GPSسيلوا

 

GPSسيلوا يک هدايت گر دسته اي است که از سنسورهاي هدايت گر الکتريکي ساخته شده است. ازطريق سنسورهاي مغناطيسي، قطب نماي GPSسيلوا مسير حرکت شما را نشان ميدهد. قطب نماي GPSمسير حرکت و موقعيت ما را نسبت به نقطه اوليه نشان ميدهد. اين ساختار شما را در هر نقشه اي هدايت ميکند. حتي اگر طول و عرض جغرافيايي يا سيستم گريد در نقشه مشخص شده باشد.

 

اين قطب نما مسير حرکت و مسافت را به شما ميگويد. قطب نما جهت حرکت را به صورت يک پيکان بر روي LCDنشان ميدهد. ميتوان از قطب نما هنگام خاموش بودن GPSاستفاده کرد.

 

طول عمر باتري: 5 ساعت استفاده مداوم

 

نوع باتري: 6 AAآمپري، Ni-Cd(نيکل و کادميوم) AA6 آمپري يا 127 ولت ورودي)

 

ضد آب است و بر روي آب شناور ميماند.

 

حافظه: حافظه 79 مکان مختلف

 

ثبت تاريخ و زمان

 

تعداد ماهواره هاي محاسبه اي را نشان ميدهد اين خاصيت به شما توانايي اندازه گيري دقيق را ميدهد.

 

ارتفاع را به فوت يا متر مي سنجد.



محاسبه سرعت توسط دستگاه GPS

 

 


شما موقعيت و زمان دقيق را با استفاده از 4 ماهواره براي شما GPS ، همانطور كه قبلاً ذكر كرديم
شما آن را محاسبه مي كند سرعت لحظه اي GPS محاسبه مي كند . اما پارامتر ديگري كه دستگاه
شما مي باشد .
دپلر : چون ماهواره ها در يك موقعيت ثابت نسبت به زمين قرار ندارند يك سرعت نسبي نسبت به
زمين خواهند داشت . اين باعث اثر دپلر مي شود .

شما با صداي آژير يك آمبولانس يا يك ماشين پليس وقتي به شما مي رسد و يا از شما دور مي شود
آشنا هستيد . هنگامي كه منبع به سمت شما مي آيد صدا شروع مي شود و وقتي نزديك مي شود صدا
زياد مي شود و هنگامي كه از شما فاصله مي گيرد صداي آن كم مي شود . تغييراتي كه شما متوجه آن
شديد به اثر شيفت دپلر معروف است و اين به خاطر سرعت نسبي بين ماشين پليس يا آمبولانس و شما

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







دسته بندی : <-PostCategory->
برچسب‌ها: <-TagName->
تاريخ: یک شنبه 19 خرداد 1392برچسب:, - 17:36 | نويسنده: منصور آرتا |